Valentijns mystery guest

13-02-2023
195 keer bekeken 2 reacties

Een kijkje in de geheimzinnige wereld van streetartists. In het diepste geheim spraken we, speciaal voor Valentijnsdag, met SillystreetheartS over haar hartenkunst en de ins en outs van de streetart community. Ze werkt bij Nimeto. Zonder dat je het weet, kun je haar dus zomaar tegen het lijf lopen!

Via via kwamen we in contact met streetart artiest SillystreetheartS. Super leuk, want van haar wondere wereld wilden we al langer wat meer weten!

Wat leuk dat je jouw talent met ons wilt delen! We mogen je dus niet bij naam noemen en geen foto van jou plaatsen. Vind je dat erg en kun je dan toch naam maken?
Streetart is een kunst die door sommigen wordt gewaardeerd, maar door sommigen ook niet. Het is maar net wat je smaak is. Officieel zou je een vergunning moeten aanvragen om te mogen creëren, maar dat is voor de kleine kunstenaar niet haalbaar. Daarom creëren streetart artiesten in het geheim. Ik vind het wel wat hebben. Het geeft een extra dimensie aan het vak en de saamhorigheid met mijn collega artiesten is daardoor extra groot. We delen onze ervaringen en tippen elkaar op leuke hotspots en evenementen. Soms werken we samen, dan ga je samen op pad naar een bepaalde locatie om vervolgens de kunst van het ‘niet betrapt worden’ toe te passen. Erg leuk! Ik ben natuurlijk wel vindbaar en benaderbaar via mijn Instagram account en maak dus ook wel objecten in opdracht.  

Wat is jouw werkgeluk, wat maakt dat je blij wordt van wat je doet?
Ik vind het leuk om mijn eigen boodschap naar buiten te brengen en die kan silly of serieus zijn. Het is een vorm van mij om mezelf te uiten en de wereld te laten weten hoe ik over bepaalde zaken denk. Ik hoop daarmee andere mensen aan het denken te zetten en misschien wel een gesprek op gang te brengen. Ik ben begonnen in Corona tijd, maar ook de herverkiezing van Trump, depressie en de oorlog in Ukraine zijn gewilde onderwerpen om mijn mening over te uiten. De LHBTIQ+ community draag ik een warm hart toe en komt regelmatig terug in mijn werk.

Wat staat er centraal in jouw streetart, waar kunnen we jouw streetart aan herkennen?
Ze zijn altijd in de vorm van een hart, zo kan ik laten zien wat er in mijn hart leeft. En ik probeer een helpende, helende of motiverende boodschap uit te dragen. GlassOfLove bijvoorbeeld, het is een van mijn favoriete kunstwerken. Een 3D hart met een tapkraantje eraan, mensen kunnen daar een glaasje liefde tappen. Gewoon omdat liefde de wereld mooier maakt. Ook hou ik van interactie met mensen, zo leg ik bijvoorbeeld wel eens snoepjes bij een hart voor mensen om mee te nemen.

Hoe bepaal je de plek voor je streetart?
Ik probeer een relatie te leggen tussen het hart en de plek. Zo bedacht ik voor Ukraine een locatie bij het vluchtelingencentrum en een hart om de misstanden in de vleesindustrie aan de kaak te stellen, plaatste ik in de Kleine Slachtstraat. En ken je de visdeurbel in Utrecht bij de Weerdsluis? Daar kunnen mensen aanbellen bij de sluiswachter zodat vissen doorgang krijgen. Bij de visdeurbel hangt een hart van mij.

Met welke andere in Utrecht bekende streetart artiesten heb je wel eens samengewerkt?
Mr. Kubus, Teddies In Space en Bunbun. Fantastische mannen en als je eenmaal iets van ze gezien hebt, zie je hun kunst ineens overal. Het hart waar je liefde uit kunt tappen is een samenwerking met Mr. Kubus, hij heeft er een ober omheen geschilderd. De kabouter (@dekbtr) ken je vast wel en is ook leuk om te volgen! Amsterdam en Rotterdam lopen in Nederland echt voor op het gebied van streetart, daar zijn veel meer bekende kunstenaars. Maar via het account streetartutrecht vind je heel veel informatie over locaties en kunstenaars in Utrecht. Wil je ze in het echt gaan bekijken? Dan is de de Streetart Biketour Utrecht een echte aanrader!

Heb een tip voor mensen die dit ook willen?
Kort maar krachtig: Gewoon doen!

Is er een streetart community en hoe kom je daarbij?
Het is een hele open cultuur, ga ze gewoon volgen en contacten. Soms is er een streetart festival, zoals bijvoorbeeld SOTA (Step Out The Arena) dat wordt geïnitieerd door de Eindhovense streetartist Lempke en ondersteund door de gemeente. Daar leer je vanzelf mensen kennen.

Wat een mooi en inspirerend gesprek! We hebben echt een kijkje in de wereld van streetart artiesten gekregen. Dank voor je verhaal en je openhartigheid, we hopen heel veel van jouw SillystreetheartS tegen te komen in Utrecht en daarbuiten.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

2  reacties

Simone Ooijens

14-02-23 om 10:03

Namens onze geheime streetart artiest laugh: Ha ha leuk dat je dat vraagt! Binnenkort, dus houd de school goed in de gaten...

Kim

13-02-23 om 21:00

Wat leuk! Hangt er ook iets bij Nimeto?

Cookie-instellingen