Nimeto nu ook partner van MKB Werkplaats Utrecht

14-11-2022
192 keer bekeken 0 reacties

Bij de MKB werkplaats kunnen bedrijven uit de regio hun uitdagingen inbrengen om te laten uitwerken door studenten. Sinds kort maakt ook Nimeto deel uit van de werkplaats.

De projecten die voortkomen uit de samenwerking zijn realistisch en worden afhankelijk van de opdracht door een groep studenten van een school of van meerdere scholen tegelijk uitgevoerd. Studenten van het MBO en HBO leren samenwerken, leren van elkaars vaardigheden en kunnen zo een completere oplossing bieden voor het vraagstuk uit het bedrijfsleven. Vanuit het projectonderwijs maken Sanne Peters en Ellen de Jong zich sterk voor de samenwerking, zij zitten regelmatig met project collega’s van andere scholen aan tafel bij de MKB Werkplaats. Een mooie samenwerking die niet alleen leerzaam is voor studenten, maar ook de scholen praktisch dichter bij elkaar brengt.

De MKB werkplaats is onderdeel van een landelijk netwerk Digitale Werkplaatsen. Een Digitale Werkplaats is een (digitale) plek waar je als ondernemer in de regio terecht kan om je eerste stap te zetten met digitaliseren. Bereik je klanten beter, werk efficiënter, verhoog je winst of pas je aan, aan deze uitdagende (digitale) tijd. Ondernemers worden geholpen door studenten uit het hbo, mbo of wo, die samen met docenten en experts, op maat een oplossing voor de vraagstukken zoeken. Denk daarbij aan het slim gebruik maken van technologieën op het gebied van online sales & marketing, data en (kantoor) automatisering. Van een website op orde krijgen tot het inzetten van voorspellende algoritmes, slim gebruik van social media of een automatisch bestelsysteem. 

Door de samenwerking van verschillende scholen is er voor vrijwel elke uitdaging een oplossing.

 MKB WerkPlaats Utrecht 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen