Experimenteel stadsplein Beton-T in Utrecht is open!

11-07-2022
117 keer bekeken 0 reacties

Het experimentele stadsplein Beton-T gelegen in de Merwedekanaalzone werd op vrijdag 8 juli  geopend. Tot 2025 heeft de organisatie ‘carte blanche’ om te experimenten en cultuur, en wil daarmee iedereen de kans geven een eigen evenement te organiseren.

Het terrein is betonnen plaat van 3600 vierkante meter, die is achtergebleven na de sloop van een pand. Het ligt aan de Koningin Wilhelminalaan tussen nummer 2 en 6, naast Vechtclub XL.

Dit jaar staan al verschillende evenementen op de planning, georganiseerd door onder andere Boulderhal Sterk, De Kromme Haring en Skatepark Utrecht. Daarnaast wordt het terrein zes keer per jaar een weekend beschikbaar voor ideeën die door zogenaamde ‘stadscuratoren’ gepitcht kunnen worden. Mensen met een idee kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van Beton-T.

Openingsfeest

Vrijdag 8 juli was er vanaf 16.00 tot 23.00 uur een feest om het terrein officieel te openen. Er waren onder andere optredens van dj’s, theaterstukken en exposities te bewonderen. Ook kregen de bezoekers een inkijkje in de manieren waarop Beton-T gebruikt kan worden voor eigen initiatieven. 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen