Submenu

Studenten VPM leren van nieuwbouw Smijerslaan

Yvonne de de Beer 09-05-2022
160 keer bekeken

De opleiding ‘Vastgoedadviseur en Projectmanager’ (VPM) is gaan samenwerken met  Pulse Core. Dat zal niet iedereen wat zeggen. Pulse core is een bedrijf dat klanten helpt om gebouwen waardevoller te maken.

Ze analyseren en optimaliseren aan de hand van data hoe gebouwen optimaal gebruikt kunnen worden.

Leerzaam voor onze VPM studenten zodat zij goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de wereld van vastgoedbeheer. Daarom is het opgenomen in het lesmateriaal. Op de Smijerslaan hangen 10 sensoren waardoor het mogelijk is om real time inzicht te hebben in bijvoorbeeld de luchtvochtigheid.

Samen met Pulse Core heeft VPM in hun inspiratielokaal eXplora een gloednieuw datamonitoringssysteem ingericht. Met dit systeem hebben studenten nu 24/7 inzicht in data die te maken heeft met de gebouwkwaliteit en wooncomfort van de ruimte. Ze leren hierdoor hoe de gebruiker de ruimte ervaart op basis van temperatuur, relatieve vochtigheid en luchtkwaliteit. En hoe dit alles invloed heeft op de beleving, productiviteit van de gebruiker.

Pulse core geeft onze studenten de tools om een goed advies te kunnen geven aan hun (toekomstige) klant. Nu is het systeem alleen nog beschikbaar voor studenten VPM, maar het zal ook beschikbaar komen voor studenten van onze andere opleidingen. Voor het geven van advies over de (inrichting/indeling van) ruimte of over de bescherming ervan (schilderen/restauratie/decoratie) is het namelijk ook belangrijke input.

Wil je meer lezen? In dit artikel kun je lezen hoe de samenwerking tussen Nimeto (Roel Thönissen) en Pulse Core (Marcel Brenninkmeijer) tot stand kwam.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen