Submenu

Bikkelen in kluskasteel

16-06-2023
220 keer bekeken 0 reacties

Het is best wel bikkelen voor de 16 studenten Specialist Restauratie en Decoratieschilders, zij reisden naar Zuid-Frankrijk om er een eeuwenoud chateau op te knappen.  Daar hebben ze twee weken over gedaan. 

De studenten waren om precies te zijn in Montadet, bij Toulouse. Daar staat sinds 1208 het Chateau de Labusquière. Een prachtig kasteel, maar je moest wel door de afgebladderde verf, kozijnen die vol barsten zitten en aangetast zijn en houtrot heen kijken. Met flink wat schuur-, lak- en timmerwerk hebben de studenten het kasteel de afgelopen twee weken al een stukje mooier gemaakt.

“We hebben de ramen en de luiken aangepakt. De ramen hebben we via binnen gedaan, en de luiken hebben we er allemaal afgehaald”, vertelt Isis Kruse, die in Goedemorgen Nederland vlak voor vertrek laat zien hoe het chateau er nu uit ziet.

Een oud-student van Nimeto bezocht het kasteel vorig jaar en schrok van de staat van het schilderwerk. Diegene sprak de Nederlandse eigenaresse van het chateau erop aan, maar ze had geen geld voor groot onderhoud. Daarom belde de man een docent aan het Nimeto, Jos van den Akker. Hij zag er direct een prachtige opdracht in voor zijn studenten.

De studenten kregen niet betaald, maar mochten wel verblijven in het chateau. Daar kregen ze drie keer per dag een heerlijke maaltijd voorgeschoteld van een kok.

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen