Submenu

Potkwast 15: Liefde voor de witte broek bijbrengen

06-03-2023
402 keer bekeken 0 reacties

Glimmende oogjes vindt hij het grootste compliment. Studenten die met glimmende oogjes naar huis gaan. Dat zegt Krijn Kraaijeveld, docent schilderen op het Nimeto, in deze podcast.

Tegenover hem zit collega-praktijkinstructeur Thijs Bleeker van Espeq Opleidingsbedrijven. Hij ziet scholieren in een paar weken tijd transformeren tot schilder. ‘Daarin iets kunnen betekenen, is hartstikke leuk.’

In een vergrijzende sector is het cruciaal dat er jaarlijks genoeg nieuwe aanwas is. Daarom is de SchildersVakkrant dit jaar begonnen met een nieuwe rubriek, De Toekomst, waarin leerlingen van alle Nederlandse opleidingslocaties – uit alle leerjaren en van alle niveaus – aan het woord komen.

Deze Potkwast heeft aandacht voor hetzelfde thema. Want hoe dat je dat nou, schilders in spe letterlijk bij de les houden en het liefst ook een beetje ‘begeistern’. De gepassioneerde en betrokken docenten Kraaijeveld en Bleeker kunnen hierover als geen ander vertellen.

Sociaal aspect

‘Ik houd ongelofelijk van mijn vak en van het specialisme en wil dat overbrengen op een nieuwe generatie’, zegt Kraaijeveld. ‘Ik wil ze de liefde voor de witte broek bijbrengen. Daarnaast vind ik het sociale aspect net zo belangrijk, omdat we ook mensen van ze moeten maken die in de maatschappij functioneren.’

Beluister hieronder het volledige gesprek:

De Potkwast 15 - Leerlingen boeien en inspireren

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen