Submenu

Aan de slag in de Havenkerk in Schiedam!

21-06-2021
277 keer bekeken 0 reacties

Zeventien studenten en drie begeleiders van de opleiding restauratie en decoratie zijn aan de slag in de Havenkerk in Schiedam. In de Havenkerk is tijdelijk het Kijkdepot Schiedam van het Stedelijk Museum Schiedam gevestigd.

Bezoekers aan het Kijkdepot konden meteen meekijken met het minutieuze werk van deze derdejaars studenten 'restauratie- en decoratieschilder'. 

Doorgaans gaan de studenten voor praktijkopdrachten naar Frankijk waar te restaureren kerken in overvloed zijn. Door corona-maatregelen ligt die bestemming moeilijker dan in normale jaren. De Havenkerk is een dankbaar alternatief voor de studenten.

Eén van de zeventien studenten is de in Schiedam wonende Esmee van der Burgh (21) is bezig met het op een recentelijk geplaatste nieuwe wand aanbrengen van decoratie zoals die als originele decoratie ook in andere delen van de kerk voorkomt. Deze wand is geplaatst bij de in het afgelopen jaar in opdracht van Havenkerk-eigenaar Boei uitgevoerde renovatie. 

Op dit moment is het Stedelijk Museum Schiedam huurder van de Havenkerk voor het tijdelijke Kijkdepot Schiedam. 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen