Submenu

[SIV] Van mijn nieuwsgierigheid tot realiteit

16-05-2024
50 keer bekeken 0 reacties

Van jongs af aan was ik al erg nieuwsgierig hoe de dingen om mij heen werken, ik wilde alles begrijpen en bedacht mijn eigen creaties.

Het was dan ook geen verrassing dat ik op mijn 7e mijn eigen gereedschapskist kreeg en toen ik 8 was al onder de gootsteen lag met mijn vader, om te begrijpen hoe een zwanenhals werkt.

Toen ik in 2015 op het Nimeto kwam voelde ik mij meteen op mijn plek. Ik kon hier ook echt mijn creaties tot uitvoering brengen. Na mijn opleiding Ruimtelijk Vormgever heb ik niet stil gezeten. Ik ben gaan doorstuderen op de Design Academy Eindhoven en ik heb veel geleerd over mijn eigen ontwerp stijl. Mijn natuurlijke nieuwsgierigheid vertaalt zich nu in mijn werk. Ik vind het heerlijk om experimenteel te werk te gaan met diverse materialen en hun unieke eigenschappen als uitgangspunt te gebruiken. Dit resulteert in meubels en producten waarbij het materiaal centraal staat. Hoe het object wordt waargenomen, is voor mij erg belangrijk. Daarom houd ik rekening met bijvoorbeeld texturen, flexibiliteit en lichtreflecties voordat ik zelfs maar denk aan kleur toevoegen.

Momenteel zit ik in mijn afstudeerjaar van de Design Academy en ik verwacht komende Dutch Design Week (2024) mijn afstudeerwerk te tonen op de Graduation Show.
Naast mijn studie werd ik steeds vaker gevraagd om meubels te ontwerpen en/of om samen te werken. Hierdoor heb ik sinds vorig jaar ook een onderneming, Atelier Makr. Momenteel doe ik dit nog naast mijn studie, maar als ik in juli ben afgestudeerd is mijn ambitie dit verder uitbreiden. Ik ben er van overtuigd dat je nooit uitgeleerd bent en zou dit daarom graag willen combineren met kennis op doen bij een bedrijf.

Mocht je het leuk vinden om samen te werken of mijn werk te zien. Neem dan vooral een kijkje op mijn social media: @marie_portfolio

 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen