Submenu

[SIV] Gewoon doen je komt er wel al is het niet rechtsom dan wel linksom.

25-09-2023
222 keer bekeken 0 reacties

We gaan al weer terug naar 2008 toen ik op het Nimeto begon aan de opleiding ruimtelijke presentatie en communicatie. Mijn eerste stage liep ik bij Gassan Diamonds een fantastisch familie bedrijf de diamantair op het Waterlooplein.

Ik liep mijn stage op Schiphol waar ze alle juweliers voor en achter de douane beheren. Ik stylde deze vitrines. Je kan je niet voorstellen hoeveel producten er werden gekocht achter de douane. Dat betekende dan ook dan we onze handen vol hadden aan toentertijd 14 verkooppunten. Dit deden we met een team van 5. Ik studeerde uiteindelijk af op grafisch vormgeven. Waarom? Het stylen en etaleren vond ik het leukst, maar grafisch wilde ik onder de knie hebben.

Na het Nimeto pakte ik een half jaar er tussen uit in het prachtige Bonaire waar ik woonde en werkte in een restaurant. Daarna ben ik terug gekomen bij Gassan Diamonds. Vervolgens wilde ik de mode in… Bershka.. McGregor.. Geweldige tijden gehad. Ik reed rond in mijn auto van de zaak van Groningen tot aan Maastricht om shopinshops te stylen. Dit was mijn passie, wanden zo inrichten dat de klant werd getriggerd en vervolgens aangezet werd tot aankopen. Maar je leest het al, ik hou snel van nieuwe uitdagingen. Zo kwam ik bij Lifestyle Home Collection, prachtig merk van Home accessoires en meubelen. Ik stylde shopinshops, de showroom voor de b2b klant, de fotoshoots van de collectie maar ook beurzen zoals Maison & objet in Parijs. Naast stylen vond ik het contact met de klanten ook geweldig, de inkoop van de winkels vond ik mega interessant. Er kwam een sales functie vrij en ik pakte mijn kans. Ik bedoel als ik een product mooi vind je ook nog kan vertellen hoe je dit prachtig kunt neerzetten, dan kan ik het toch ook verkopen? Ik ging aan de slag als accountmanager en hielp bestaande klanten en haalde nieuwe klanten binnen.

Hetzelfde trucje ging ik daarna doen bij Frans Beekwilder, dit bedrijf was me bekend omdat ook hier veel Nimeto leerlingen stage liepen. Ik ging weer aan de slag als accountmanager, Frans Beekwilder heeft een fantastisch assortiment aan decoratie je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat wel, maar naast decoratie ook alle oplossingen om je routing en informatie goed over te laten komen binnen je winkel. Nadat ik producten verkocht regelde ik ook dat ik plannen en voorstellen maakte hoe je het mooie kon neerzetten. Ik maakte hele etalages in photoshop en merkte dat dit kwam omdat ik de styling mistte.

Ik was net bevallen van mijn 2e dochter, toen ik de stap maakte in Januari 2020 om volledig voor mezelf te beginnen. Vanuit fulltime moeder zijn en zeeën  van tijd hebben (dit argument zou ik nu onder tafel schuiven haha) zou ik mijn eigen bedrijf gaan opbouwen. Met alle ervaring die ik heb opgedaan wilde ik “fulltime retailstylist” worden. Onder de naam “Isarose” startte ik mijn eigen bedrijf. Winkels naar een niveau hoger tillen op basis van styling. Super fijn dat er in 2020 het eea gaande was en dus na 3 maanden alle winkels letterlijk dicht gingen. Daar stond ik met al mn leuke plannen.. gelukkig kon ik al snel beginnen bij een van mijn nog steeds geweldige klanten waar ik met heel veel plezier voor werk. Maison365 zij maken kledingboxen op maat, vanuit huis achter mijn laptop had ik contact met klanten die niet van winkelen houden, er geen tijd voor hebben of het zelf gewoon niet weten. Op basis van profielen creëer ik 3 persoonlijke sets kleding die je thuis gestuurd krijgt en is het aan de klant wat ze wel of niet willen houden. Ondertussen werk ik ook voor een makelaar waar ik huizen inricht, van wat accessoires toevoegen tot hele lege woningen inrichten voor de verkoop. Laats zei een klant bij de bezichtiging ennuh.. kan het hele interieur niet zo blijven staan? Mijn dag kon niet meer stuk. Sinds een jaar werk ik nu ook voor het merk HomeSociety een prachtig interieur merk waarvoor ik twee keer per jaar 3 showrooms Nederland en Brussel style maar ook verschillende beurzen in binnen en buitenland.

Toekomstdroom? Ik denk echt dat ik mijn droom leef. Mijn grootste passie is mijn werk. Ik wilde veelzijdigheid qua product maar ook qua werklocaties en die heb ik. Tips? Hoe cliché maar “gewoon doen” uiteindelijk kom je er wel al is het niet rechtsom dan wel linksom.

 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen