Stoel Centraal lezingen

13 keer bekeken 0 reacties

Begin

01-12-2023 om 15:30

Einde

01-12-2023 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Agnietenstraat 1, 3512 XA Utrecht

Ze worden versierd voor een verjaardag, blijven leeg bij iemands begrafenis. De stoel, een van de oudste meubelstukken ter wereld, kent vele vormen én een rijke geschiedenis. 

Maak kennis met toonaangevende ontwerpers en verschillende designstromingen van art deco tot De Stijl in Centraal Museum Utrecht. De stoel als experiment, verhalenverteller, verbinder van culturen, maatschappelijke metafoor, statussymbool én aan de stoel als kunstobject. Al deze thema’s zie je in deze tentoonstelling met meer dan 100 onverwachte stoelen.

Stoel Centraal lezingen

In deze serie lezingen zetten we makers en duiders op de praatstoel. Ze schuiven aan bij Jeroen Junte van DesignDigger en bekijken de stoel van alle kanten.  

Lezingenagenda

Tijdens de lezing van 1 december staat de AI-stoel centraal. Jeroen Junte zal live demonstreren hoe je met behulp van toegankelijke AI-programma’s als Midjourney en ChatGPT4 een stoel kunt ontwerpen. En als je een laptop of tablet meeneemt, kun ter plekke ook zelf een stoel ontwerpen. Daarnaast gaat hij in gesprek met Els Doornhein (advocaat, de Vos & Partners) over de juridische kant.

Op 17 december hebben we het over ons zitgedrag, inclusief fenomenen zoals manspreading, aan de hand van de 'Basic Instinct' stoel van Anna Aagaard Jensen. We sluiten af met een inspirerende sessie over het plezier en de uitdaging van het maken met Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk. Mis het niet! Reserveer je plek nu en bekijk de stoel van alle kanten.

Bekijk hier het volledige programma.

0  reacties

Cookie-instellingen